logo-print

3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο ΑΣΕΠ: Η διαμόρφωση της ταυτότητας εργοδότη στη δημόσια διοίκηση

Ανάδειξη όλων των στοιχείων που συγκροτούν την έννοια της «ταυτότητας εργοδότη» στη δημόσια διοίκηση, με σκοπό να απαντηθεί το ερώτημα πώς μπορεί το δημόσιο να καταστεί ελκυστικός εργοδότης

30/04/2024

30/04/2024

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυσή του, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) διοργανώνει το 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η διαμόρφωση της ταυτότητας εργοδότη στη δημόσια διοίκηση. Μπορεί το δημόσιο να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης; Προκλήσεις και Προοπτικές».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη). Το Συνέδριο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία και, παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εργασιών του σε πραγματικό χρόνο από το κανάλι του ΑΣΕΠ στο YouTube.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη χωρίς κόστος συμμετοχής.

Στο Συνέδριο αυτό θα προσεγγισθεί η  έννοια της «ταυτότητας εργοδότη» στη δημόσια διοίκηση και θα επιχειρηθεί η ανάδειξη όλων των στοιχείων που τη συγκροτούν με σκοπό να απαντηθεί το ερώτημα πώς μπορεί το δημόσιο να καταστεί ελκυστικός εργοδότης. Γύρω από αυτό το ερώτημα, που τίθεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο συνεδρίου στη χώρα μας, θα αναπτυχθεί διεπιστημονικός διάλογος  μεταξύ στελεχών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και διεθνών οργανισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιμέρους συνεδρίες θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του δημοσίου τομέα ως εργοδότη επιλογής, τη χρήση καινοτόμων στρατηγικών και νέων τεχνολογιών ως εργαλείων της ταυτότητας εργοδότη στο δημόσιο και τα χαρακτηριστικά της μετάβασης στο νέο πρότυπο.

Τέλος, μέσω της ανάπτυξης ζωντανού επιστημονικού διαλόγου θα επιχειρηθεί η παρουσίαση εμπειριών και καλών πρακτικών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και μέσω της παρουσίασης στοιχείων σχετικής έρευνας, θα αναζητηθούν τα χαρακτηριστικά της αμφίδρομης σχέσης εργοδότη και εργαζομένου στη δημόσια διοίκηση.

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και φοιτητές με συναφές ακαδημαϊκό και επαγγελματικό προφίλ και ερευνητικά ενδιαφέροντα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου στο asep.gr

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση