logo-print

Κίνδυνοι από τη λανθασμένη χρήση του Internet στις Ένοπλες Δυνάμεις

15/01/2014

16/11/2017

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Ενδιαφέροντα αλλά και ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και την κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα στρατευμένων από όλες τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, δηλαδή Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατό Ξηράς, και παρουσιάστηκε στο πολεμικό μουσείο με συντονιστή τον Διευθυντή της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, κύριο Σφακιανάκη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 7% των στρατευμένων εμφανίζουν τάσεις εθισμού στο διαδίκτυο, ενώ ανησυχητικά υψηλά ποσοστά εμφανίζονται στη χρήση όχι μόνο κοινωνικών δικτύων, αλλά και διαδικτυακού τζόγου και πορνογραφίας.

Τις συνέπειες της λανθασμένης υπερενασχόλησης με το διαδίκτυο ανέλαβαν να αξιολογήσουν και να παρουσιάσουν οι συντονιστές της έρευνας Δρ. Κώστας Σιώμος και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος. Σύμφωνα με την έρευνα, σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένοι συμμετέχοντες παρουσίασαν σειρά συμπτωμάτων, όπως ψυχαναγκαστική συμπεριφορά, άγχος, και γενική ψυχοπαθολογία.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η αλόγιστη χρήση των κοινωνικών δικτύων από τους στρατευμένους, όπως το ανέβασμα φωτογραφιών από το στρατόπεδο ή η αναφορά στρατιωτικών ασκήσεων, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών για την άμυνα της χώρας.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, αναφέροντας την ύπαρξη πολλών περιστατικών όπου στρατεύσιμοι επικοινωνούσαν με άλλους χρήστες, σχετικά με την δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω Facebook  και άλλων κοινωνικών δικτύων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υπενθυμίζουν εμφατικά την ανάγκη να υπάρξει σχετική εκπαίδευση στους στρατεύσιμους, αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου.

Πηγή: naftemporiki.gr
Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η καταχρηστική άσκηση εμπράγματου δικαιώματος υπό το πρίσμα της αντιφατικής συμπεριφοράς εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, 2024
send