logo-print

Άρθρο 47 - Νόμος 5039/2023 - Υπηρεσιακές ταυτότητες υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού - Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 7 ν. 4276/2014

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/04/2023

Ποινικός Κώδικας Ι
Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στην παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 4276/2014 (Α’ 155) επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις: α) στο πρώτο εδάφιο προστίθεται η φράση «εφοδιασμένοι με ειδικές υπηρεσιακές ταυτότητες που εκδίδονται από τη Διεύθυνση Διοικητικού του Υπουργείου Τουρισμού», β) προστίθεται τρίτο εδάφιο και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών τουρισμού, εφοδιασμένοι με ειδικές υπηρεσιακές ταυτότητες που εκδίδονται από τη Διεύθυνση Διοικητικού του Υπουργείου Τουρισμού, διενεργούν ελέγχους στις τουριστικές επιχειρήσεις του άρθρου 1 οπουδήποτε εντός της χώρας. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού ορίζεται το είδος και το περιεχόμενο των παραπάνω ελέγχων, οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα, η εκπαίδευση των ελεγκτικών οργάνων του Υπουργείου Τουρισμού και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού ορίζονται ο τύπος, το περιεχόμενο, η διαδικασία έκδοσης των δελτίων ειδικών υπηρεσιακών ταυτοτήτων των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) ή των υπαλλήλων οποιασδήποτε άλλης αρμόδιας προς διενέργεια ελέγχων υπηρεσίας, οι υποχρεώσεις, οι περιορισμοί και οι δεσμεύσεις των κατόχων των υπηρεσιακών ταυτοτήτων ως προς τη χρήση τους και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα.»

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.