logo-print

Άρθρο 26 - Νόμος 5026/2023 - Συντονιστής ελέγχων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/02/2023

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

1. Ο προϊστάμενος της ειδικής υπηρεσίας της παρ. 9 του άρθρου 25, ο οποίος ορίζεται και τοποθετείται από τον Πρόεδρο της Βουλής, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 1 του Ειδικού Κανονισμού της Ειδικής Υπηρεσίας της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης που προσαρτήθηκε στον Κανονισμό της Βουλής (Μέρος Β’, Α’ 51) ως Παράρτημα τρία (3) με την από 28.6.2016 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής (Α’ 122), ορίζεται ως συντονιστής ελέγχων. Για τα ζητήματα της υπηρεσιακής κατάστασης του συντονιστή ελέγχων εφαρμόζεται ο Κανονισμός της Βουλής (Μέρος Β’, Α’ 51). Όταν αυτός απουσιάζει, ελλείπει ή κωλύεται, αναπληρώνεται από τον προϊστάμενο του Τμήματος Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ειδικού Κανονισμού του πρώτου εδαφίου.

2. Ο συντονιστής είναι αρμόδιος για την επίτευξη των ετήσιων στόχων της Επιτροπής Ελέγχου και υπεύθυνος για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης προς τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

3. Με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου ή του Προέδρου της, ο συντονιστής μπορεί, πέραν όσων ορίζονται στο άρθρο 31, να προβαίνει στον καθορισμό και άλλων ελεγκτικών πράξεων που μπορεί να ανατίθενται από αυτόν σε ορκωτούς ελεγκτές και ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι εξετάζουν λεπτομερώς τα στοιχεία των Δ.Π.Κ. και των αντίστοιχων δικαιολογητικών και συντάσσουν τις, κατά περίπτωση απαιτούμενες αναλυτικές ή συγκεντρωτικές, εκθέσεις που υποβάλλονται στην Επιτροπή Ελέγχου για την υποβοήθηση του έργου της. Προς τον ίδιο σκοπό, ο συντονιστής, αφού προηγηθεί σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Ελέγχου, μπορεί να ζητά τη συνδρομή οποιασδήποτε δημόσιας ελεγκτικής αρχής, προσδιορίζοντας το αντικείμενο της συνδρομής αυτής.

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο