logo-print

Άρθρο 21 - Νόμος 5005/2022 - Αδυναμία ολοκλήρωσης ελέγχου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

21/12/2022

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Σε περίπτωση που προγραμματισμένος έλεγχος δεν δύναται να διενεργηθεί ή διακόπτεται λόγω συνδρομής έκτακτης ανάγκης, όπως η απουσία του υπευθύνου για απρόβλεπτους και σοβαρούς λόγους, ή ανωτέρας βίας, η Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Γ.Γ.Ε.Ε. δύναται να αναβάλλει τον έλεγχο και να ορίσει νέα ημερομηνία.

2. Αν το κλιμάκιο ελέγχου αντιμετωπίσει προβλήματα συνεργασίας με τον ελεγχόμενο, όπως ενδεικτικά άρνηση ελέγχου ή παροχής στοιχείων, ενημερώνει τον ιδιοκτήτη ή τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, εφόσον είναι διαφορετικό πρόσωπο. Αν η αδυναμία συνεργασίας συνεχίζεται, το κλιμάκιο ελέγχου αποφασίζει τη διακοπή του ελέγχου με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης, καταγράφοντας στο πρακτικό ελέγχου το πρόβλημα που έχει ανακύψει. Ανάλογα με τη σοβαρότητα των προβλημάτων που καταγράφονται, η Διεύθυνση δύναται να αποφασίσει την ανάκληση της πιστοποίησης και τη διαγραφή της επιχείρησης από τα Μητρώα.

3. Σε περίπτωση που προγραμματισμένος έλεγχος δεν μπορεί να διενεργηθεί ή διακόπτεται, για τους λόγους της παρ. 1, το πρακτικό ελέγχου συμπληρώνεται με τους λόγους ματαίωσης ή διακοπής του ελέγχου και με τα ευρήματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τη στιγμή της διακοπής. Σε περίπτωση επανάληψης του ελέγχου από υπαιτιότητα των ελεγχόμενων, το κόστος βαρύνει την ελεγχόμενη επιχείρηση.

Ποινικός Κώδικας Ι
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
send